Παράγεται στην Αφρική από τους καρπούς του δέντρου καριτε.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες ADEFK, αποτελεσματικό για τα σημάδια γήρανσης, ανακουφίζει τα αφυδατωμένα δέρματα, επουλώνει& κατευνάζει ερεθισμούς.

Έχει επίσης την χρήση αντηλιακού ,γιατί εξουδετερώνει την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Είναι βρώσιμο βούτυρο & στην διεθνή βιομηχανία της ομορφιάς ονομάζεται shea butter . Επίσης χρησιμοποιείται στην βιομηχανία της σοκολάτας για να υποκαταστήσει το βούτυρο κακάο.

Λιώνει στη θερμοκρασία του σώματος & απορροφάται γρήγορα μέσα στο δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση & χωρίς να μπουκώνει τους πόρους. Στην Αφρική το βούτυρο καριτε χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως λιπαρή ουσία & ως συστατικό φαρμακευτικών αλοιφών.

Αναφέρεται ως αποτελεσματική θεραπεία για τις ουλές, το έκζεμα, τα εγκαύματα, τα εξανθήματα, τις δυσχρωμίες του δέρματος, τα σκασμένα χείλη, τις ρυτίδες ,την ανακούφιση της ψωρίασης & την αποφυγή των ραγάδων της εγκυμοσύνης.

Στο εργαστήριο μας ενισχύουμε την κρέμα καριτε με αιθέρια έλαια για ν α αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις θεραπευτικές & καλλυντικές ιδιότητες στο πρόσωπο & το σώμα.